Nem bekæmpelse af svævealger

UV lys er en nem metode til at bekæmpe svævealger i din havedam. Du slipper for svævealger og grønt vand i havedammen.

Når svævealgerne naturligt ender deres livscyklus efter 8-10 dage, så klumper de sammen og optages i filteret. Og så får du klart vand. I nogle filtre er der indbygget en UVC enhed, men det fås også som separate enheder.

Vi anbefaler, at alt vandet i din havedam skal forbi UV pæren (også kaldet UV røret) mindst hver 2. time, men meget gerne hver time. Det gælder døgnet rundt, når det er fodringssæson.

Når du vælger filter og pumpe, skal du også huske på UVC – tjek om det er indbygget i din løsning eller om, du skal have en separat enhed. En separat UVC-enhed placeres mellem pumpen i dammen og filtret. De fleste UVC enheder kommer med multi slangestudser, så de passer til de mest almindelige slanger.

Vælg en UV pære med den rette effekt

Det er vigtigt, at din UVC lampe er stor nok til din havedam. En tommelfinger regel er: 4 watt pr. 1000 liter vand. Så hvis din havedam er på 10.000 liter, så skal du bruge min. 40 watt.

En UV pære kan ikke anvendes til at bekæmpe trådalger. De sidder fast på siderne af havedammen og kommer ikke forbi UVC lyset i din havedam. Det er bedst at forebygge, men hvis du har fået trådalger, kan de fjernes manuelt eller forebygges ved at optimere vandkvalitet og filterprocessen med SK 60 og SK 80.

Du kan få hjælp her i Super Koi – vi finder den rigtige løsning til dig og sørger for at, du kommer godt i gang.

Nyttig viden om havedammen

Her under “Nyttig viden” finder du flere artikler med gode råd

Du kan også købe UVC enheder her i vores webshop Koishopper.dk