Hvilken pumpe skal du vælge til din havedam?

Der findes forskellige typer pumper til havedam, som hver især løser forskellige opgaver. De mest almindelige er filterpumper og pumper til vandløb, vandfald, springvand og vandsten.

3 springvand i havedam
Springvands pumper i havedam

Filterpumpe

Sørger for at pumpe vandet fra havedammen op til dit filter, som så renser vandet. Det er vigtigt, at du vælger en filterpumpe, som passer til størrelsen af dit bassin og dit havedamsfilter.

Springvands pumpe

Der findes et stort udvalg af springvand til haven. Pumperne har ofte forskellige dyser, som kan lave springvand med forskellige stråler – eller små lave klokkespringvand.

Pumpe til vandløb og vandfald

Når du skal vælge pumpe til vandløb og vandfald i haven, så skal du have styr på længde og højde. Så kan du sikre dig, at du får den rigtige pumpe med en ydeevne, som passer til.

Luftpumper

Bruges til at ilte vandet. Det gavner dine fisk og planter.

Når du har fundet den rettet pumpe, så er det vigtigt, at du får den rigtige slange dertil. Jo større diameter slangen har, jo mindre modstand og jo større effekt opnår du. Husk at spørge, hvilken type slange, der passer bedst til den pumpe, du har valgt.

I det hele taget, er der flere ting, du skal vurdere, inden du vælger filtersæt. For at få klart og rent vand i din havedam, så er det afgørende, at din løsning matcher dit behov.

Vandløb med lille vandfald i haven
Vandløb med lille rislende vandfald

Garanti og strømforbrug på pumper

Husk altid at spørge ind til garanti og strømforbruget, når du køber filter og pumper til din havedam. En stor del af vores udvalg af pumper til havedammen er regulérbare. Det betyder, at du kan styre vandgennemløbet i løbet af sæsonen. Det kan give en betydelig besparelse af elforbruget.

Hos Super Koi kan du altid få god vejledning. Og hvis du kigger forbi, så er der masser af inspiration af hente i vores 3000 m2 udstillinger.

Vi giver klartvands garanti på de filtersæt, du har valgt i samråd med os.

Nyttig viden om havedammen

I denne vejledning: ”Sådan vælger du det rigtige filter og pumpe” får du gode råd.

Du kan også købe direkte her i vores webshop Koishopper.dk