Vælg en stærk bassinfolie til din havedam

Der er flere grunde til, at du skal vælge en bassinfolie eller havedamsfolie i form af en EPDM gummifolie med en stærk kvalitet og høj strækevne. Det betaler sig. Det er nemlig en stor og dyr omgang, hvis kvaliteten var for dårlig og du er nødt til at udskifte bassinfolien.

Vi anbefaler Firestone EPDM gummifolie til havedammen

Bassinfolien er det bedste valg til små og store havedamme og bassiner. Folien er miljøvenlig og har en vandtæt og stabil gummimembran i høj kvalitet og med lang holdbarhed. Letvægtsfolien har en høj strækevne og kan formes efter individuelle behov. Den kan svejses sammen og klæbes på byggeelementer såsom beton.

bassinfolie god kvalitet

Tykkelse på EPDM gummi membranen

Der findes forskellige tykkelser på gummifolien. Den mest anvendte til private anlæg har en tykkelse på 1 mm. Bassinfolien findes også i 1,2 mm, som oftest bruges til offentlige anlæg. Dernæst er der også en bassinfolie på 1,5 mm. Den anvendes oftest til store vandreservoirs, opsamlingsbassiner, regnvandsbassiner og lign.

Bassinfolie med lang holdbarhed

Firestone EPDM gummi membranen har fremragende UV resistens og er holdbar ved ekstreme temperaturer. I de sidste mange år er folien anvendt til store projekter såsom kunstige søer på golfbaner, store vandbassiner ved hotelanlæg og regnvandsbassiner. Firestone EPDM gummi membran er ISO 14001 certificeret. Super Koi er importør i Danmark på Firestone EPDM gummifolie.

Inden du køber bassinfolie og havedamsfolie

havedam med epdm gummifolie
Smuk havedam i naturlig stil – her er anvendt bassinfolie af bedste kvalitet

Der er flere ting, du skal overveje, inden du køber bassinfolie. Det vigtigste er, at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Det betaler sig at vælge en slidstærk bassinfolie med lang holdbarhed. Kig forbi Super Koi og mærk selv på bassinfolien, så du med egne øjne og hænder får en fornemmelse af kvaliteten.

Derfor skal du vælge Firestone EPDM gummifolie til din havedam

 • Lang levetid og holdbarhed
 • God punkteringsmodstand
 • Høj elasticitet og strækevne
 • Fleksibel og nem at tilpasse havedammen
 • Miljøvenlig – ISO 14001 certificeret
 • Stabil membran uden miljøforurenende stoffer
 • Meget fleksibel – selv ved lave temperaturer
 • Høj modstandsdygtighed over for UV-lys, ozon og ekstreme temperaturer
 • Let at reparere, hvis uheldet er ude. Kan også lappes under vand.
 • Tilbehør som primer, lim, secure tape mm.
 • Anerkendt producent – Firestone har været verdens førende inden for gummipolymerteknologi i mere end 100 år.
Lille havedam med bassinfolie og noekkeroser
Lille fin havedam med nøkkeroser

Sådan beregner du, hvor meget bassinfolie, du skal bruge til havedammen

Vi anbefaler, at du først graver hullet, inden du køber bassinfolie. Det sker af og til, at kunder står med et hul, som ikke helt passer til den bassinfolie, de har købt. 

Sådan måler du op:

Læg et stykke snor på den længste side tværs af havedammen, så det løber ned langs kanten, henover bunden og op langs kanten på den modsatte side. Mål snorens længde og læg 50 cm til i hver side af havedammen, så du har noget ekstra til at lave kant med. Så har du målet på længden af din folie.  

Gør det samme på den bredeste side af havedammen. Læg igen 50 cm til i hver side og mål snoren. Så har du bredden på din bassinfolie. 

Hul i bassinfolie og havedamsfolie

Skulle uheldet være ude og du er kommet til at skære et hul i folien, så er det nemt at lappe den igen – også under vand. Du kan købe lappegrej i Super Koi og på vores webshop koishopper.dk

lappegrej til utaet bassinfolie
Med Firestones lapper og lim kan du “kold svejse” bassinfolien sammen, så den bliver lige så stærk som ny.

Gode råd om bassinfolie og havedam

I Super Koi har vi mere end 27 års erfaring med anlæg af havedamme. Her får du nyttig viden og god rådgivning, som sikrer dig den havedam, du drømmer om. Når du vælger havedamsfilter og teknisk udstyr i samråd med os får du også klartvands garanti på din havedam. Kom og oplev selv det store udvalg – vi har alt, du skal bruge til at etablere din havedam. Udover bassinfolie, så har vi selvfølgelig også underlagsdug (Fibertex) og stenfolie.

Du kan også købe bassinfolie direkte i vores webshop Koishopper.dk

Nyttig viden om havedammen

Her under “Nyttig Viden” finder du vejledninger og gode råd, som kan hjælpe dig. F.eks. vores vejledning om, hvordan du anlægger en havedam – se her.