Tilbehør og reservedele til havedam

Du skal bruge reservedele og tilbehør til den løbende vedligeholdelse af din havedam. Det betaler sig at lave klargøring forår og efterår. Så har du en havedam, som altid fremstår pænt med klart vand. Det kræver kun en lille indsats, men det har stor betydning.

Dit tekniske udstyr såsom filter, pumper, UVC enheder skal have et eftersyn, rengøres og der skal fjernes kalkbelægninger. Husk også at tjekke pakninger og smøre med silikone smøremiddel. Dette gøres typisk 1-2 gange om året.

Filtersvampe til havedamsfilter

Filtersvampe skal renses og udskiftes, når de begynder at miste effekten. Det betaler sig at sørge for, at dine filtersvampe er rene og virker optimalt. Der findes mange forskellige filtersvampe – og det er vigtigt, at du finder den, som passer lige netop til dit filter.

I Super Koi kan du finde alt, hvad du skal bruge til den løbende vedligeholdelse. Vi har et stort udvalg af tilbehør og reservedele til havedammen.

Oase Filtoclear med filtersvampe
Filtersvampe udskiftes når de trænger

UVC til bekæmpelse af svævealger

UV pæren bør skiftes én gang årligt – helst i foråret, så du har fuld effekt, når svævealgerne (grønt vand) melder deres ankomst. Et UV-rør kaldes også for UV-pære, UV-lampe. De typer, som nok bliver brugt mest er PL-rør og TL-rør.

Vi hjælper gerne med at finde den UV pære, som passer til din løsning. Andre dele som gummifittings, rør, slanger og lignende vil du også skulle udskifte på et tidspunkt.

I Super Koi er vi lagerførende i mange dele og hjælper dig med at finde de rette reservedele og filtersvampe. Vi deler også gerne gode råd ud.

Nyttig viden om havedammen

Her under “Nyttig Viden” finder du vejledninger og gode råd, som kan hjælpe dig. F.eks. under forårs- og vinter klargøring.

Du kan også købe reservedele og tilbehør direkte her i vores webshop Koishopper.dk