Hvilket havedamsfilter skal du vælge?

Når du skal vælge et filter til havedam, skal du være opmærksom på, at der findes forskellige typer af filtre. Både enkeltvise filtre og pumper, men også havedamsfilter sæt. For det meste er det en kombination af en mekanisk filter del og en biologisk del. I visse ofte større filtersystemer, kan disse to dele være separate. De vigtigste typer er: rislefilter, trykfilter og bunddrænsfilter.

Filter til havedam nedgravet
Filtoclear trykfilter fra Oase

Der er flere overvejelser, du skal gøre, inden du vælger et filter til havedammen. For at sikre klart og rent vand, så skal have det rigtige filtersæt, som passer til lige netop din havedam. Du skal bl.a. tænke over størrelsen af dit bassin og overveje, om det vil være en god idé med et havedamsfilter med UV. Men en UV løsning undgår du svævealger i din havedam (grønt vand).

Hvor stor er din havedam?

Det vigtigste er at have styr på størrelsen af din havedam. Hvor mange liter vand indeholder din havedam? Hvilke fisk og hvor mange ønsker du at have i dammen?

Du skal være opmærksom på, at ydeevnen på filter til havedam altid angives med den maksimale kapacitet. Det er angivet til en havedam helt uden fisk. Hvis du ønsker guldfisk, så bliver kapaciteten halveret. Hvis du vil have koi i din havedam, så skal du yderligere halvere kapaciteten. Så du ender med 1/4 af din kapacitet, som er angivet på filteret. Producenterne opgiver altid den maksimale kapacitet på produkt emballagen. Så husk at rådfør dig med en forhandler, som har den rette ekspertise.

Filter til havedammen kapacitet
Kend kapaciteten på dit havedamsfilter

Sådan vælger du det rigtige havedamsfilter

Her under “Nyttig Viden” finder du en vejledningen “Sådan vælger du det rigtige filter og pumpe til din havedam”.

Vi tilbyder filtersæt til stort set alle behov. Alt fra de mindre havedamme til de store professionelle løsninger. Vi har mere end 27 års erfaring og deler gerne ud af vores viden for at sikre kunderne den bedste løsning.

Hvis du vil vide mere, så kig forbi Super Koi. Her kan du få den rette rådgivning og du kan få en masse inspiration i vores udstillinger.

Tip! Tag gerne et par billeder med, hvis du allerede har en havedam – eller i området, hvor din havedam skal være.

Webshop

Du kan også købe havedamsfilter direkte her i vores webshop Koishopper.dk