God vandkvalitet i havedammen

Bassinpleje er vigtigt, da din havedam er et lille økosystem. Det kræver kun en lille indsats at holde øje med din vandkvalitet. Til gengæld er effekten stor. Hvis du har koi karper i din havedam, så er vandkvaliteten afgørende for deres trivsel og sundhed. Dårlig vandkvalitet er nemlig en hyppig årsag til syge fisk.

Hvis du tester dit vand, så kan du regulere og opnå en god naturlig biologisk balance. Du kan holde øje med din vandkvalitet, hvis du blot tester vandet i havedammen een gang om ugen.

testsaet vandkvalitet
Hold øje med vandtemperaturen og mål vandets hårdhed, pH værdi og iltindhold. 

Bassinpleje til din havedam

Der findes forskellige produkter, som kan hjælpe dig med at holde din havedam ren og i god balance. Det kan give bedre vilkår og trivsel for dine fisk. I foråret er det en god idé at starte havedammen op med Bassinstart og Biostart efter din rengøring af havedammen. Det er med til at sikre en effektiv nedbrydning af affaldsstofferne og tilføre gavnlige bakterier.

Biostart

De gavnlige bakterier i Biostart sætter den biologiske filterproces igang i løbet af få dage. Du skal bruge Biostart, når dit havedamsfilter skal startes op igen efter en længere pause. Eller hvis du sætter et helt nyt filter igang.

Bassinstart

Bassinstart tilføres havedammen i forbindelse med udskiftning af vandet eller ved opstart af en ny havedam. Bassinstart neutraliserer bl.a. klor, som indgår i vandet fra vandhanen. Samtidig beskytter bassinstart fiskenes sarte slimlag.

Vi hjælper med at finde den rette løsning til dig – så din havedam får god balance og en god sæsonstart. Det betaler sig. Kig ind og få en snak.

Nyttig viden om havedammen

Her under ”Nyttig Viden” finder du vores gode råd om, hvordan du sikrer dig en god vandkvalitet – den kan du læse her.

Du kan også købe bassinpleje og testsæt her i vores webshop Koishopper.dk