Fiskefoder

Fiskene i havedammen skal naturligvis have noget ordentligt fiskefoder, så de kan trives og vokse. I det følgende kan du se lidt om en række fodertyper vi fører i Super Koi, og vi vil naturligvis gerne give gode råd i vores butik, når du skal købe foder.

Ud over de nævnte typer kan du godt forsøge dig med et lille supplement af f.eks. lidt rejer, en halveret appelsin, et par regnorm fra haven osv. Du skal blot huske på, at fiskenes hovedfoder skal være af en ordentlig kvalitet, da du ellers ikke opnår den ønskede vækst og nogle flotte farver.

Det gode foder stimulerer fiskenes immunforsvar og har du lyst til at forsøge sig med opdræt, er det også væsentligt med korrekt ernærede fisk.
I vores fodertabeller kan du se noget om den korrekte fodermængde i årets løb.

Koi Special foder:

Koi Special er en fodertype udviklet specielt til koikarper. Det er baseret på råstoffer af høj kvalitet, og er sammensat, så det tilgodeser alle kois ernæringsmæssige behov. Foderet indeholder en række gavnlige vitaminer og mineraler, giver en god vækst og fremmer fiskenes immunforsvar. Farverne bliver mere intense, fordi der er tilsat tørret spirulina (en meget proteinrig alge med nogle naturlige indholdsstoffer, der stimulerer fiskenes farver). Koi Special er et fuldfoder, som de øvrige beboere i havedammen også kan spise. Koi special findes i en 4 mm pille og som 8 mm piller. Foderet flyder.

Proteinfoder:

Proteinfoder indeholder, som navnet siger, ekstra meget protein, der giver en god vækst i sommerperioden og gør det nemmere at fede fiskene op inden vinter. Denne fodertype bør bruges i en periode på ca. 3 uger, for at opnå den bedste effekt. Foderet flyder.

Flagefoder:

Bruges til yngel og småfisk, der ikke kan gabe over de normale typer af pillefoder. Det er ikke tilstrækkeligt som fuldfoder til de større arter, men kan fint supplere den daglige fodring. Foderet flyder.

Allround Basic:

Allround Basic er et fuldfoder til guldfisk og andre almindelige fisk, som f.eks. guldemder, guldskaller. Foderet udmærker sig ved at have nok vitaminer, mineraler m.m. til denne type fisk. Der må gerne fodres flere gange om dagen. Foderet flyder.

Størfoder:

Størfoder er et helt særligt og meget proteinrigt foder, som tager højde for at støren søger føden fra bunden med sine skægtråde foran munden. Størens behov for protein er stort, hvilket er tilpasset i denne fodertype. Foderet kan bruges til alle de forskellige arter af stør. Findes som 3- og 6 mm piller. Foderet synker.

Fiskefoder til koi karper 1 1

Specialfoder til fisk i havedamme

Immunfoder:

Immunfoder er en fodertype med et ekstra højt indhold af næringsstoffer og vitaminer, der styrker fiskenes immunforsvar.

Ikeda Godbidder:

En serie af frysetørrede naturlige fødeemner til havedammens fisk. Frysetørring bevarer foderets naturlige egenskaber., og samtidig undgås mulig spredning af parasitter og sygdomme fra de levende fødeemner. Ikeda Godbidder har et meget højt indhold af proteiner, vitaminer og naturlige farvestoffer. Fiskenes farver, fordøjelse og vitalitet forbedres og de vil være lettere at opdrætte. Det anbefales at Godbidderne bruges hver dag som supplement til fiskenes almindelige foder. Serien består af:

Artemia:

Artemia kaldes også saltsørejer og er en slægt af små krebsdyr med et meget højt næringsindhold.
Meget velegnet som fodertilskud til alle havedammens fisk.

Krill:

Krill kaldes også lyskrebs. De tilhører en orden af krebsdyr, der er en af de vigtigste organismer i havet.
Det meget høje indhold af protein og vitaminer gør krill særdeles velegnet som supplementfoder.

Mysis:

Mysida er en orden af krebsdyr, der alle er velegnede som foder.
Indholdet af naturlige farvestoffer og kalcium kommer i høj grad vores fisk til gode.

Silkeorm:

Silkeorm er larverne fra silkesommerfuglen. De er fine som ekstra foder til alle havedammens fisk og som godbidder til karper man vil gøre håndtamme. Man kan evt. lade silkeormene bløde op i vand inden brug.

Tubifex:

Tubifex er en slægt af børsteorm, der lever på bunden af søer og floder. I naturen udgør de en del af fiskenes føde. Deres høje næringsindhold gør dem velegnede som supplementfoder til alle havedammens fisk.


Fiskefoder til Koi

Fiskefoderets kvalitet er meget vigtig, når dine Koi fisk skal være sunde, livlige og robuste. På vores onlineshop Koishopper.dk har vi et stort udvalg af Koi foder, Se mere om foder til koi karper

Fiskefoder til Guldfisk

Guldfiskefoder er et fiskefoder der kan bruges til alle fisk i havedammen.
Koishopper kan du finde det helt rigtige guldfiskefoder til dine guldfisk – så de kan udfolde deres farvestrålende pragt.