Guide: 5 gode råd til havedammen i sommervarmen

I takt med at temperaturen stiger, så stiger aktiviteten i havedammen for alvor. Fiskene bliver mere aktive og kræver mere fiskefoder. Iltindholdet i vandet falder – det kan endda falde drastisk, hvilket kan være fatalt for dine havedamsfisk. Algerne trives og der kommer mere pres på filteret.

Der er nogle ting, du skal holde øje med – og der er masser af hjælp at hente for at lette arbejdet.

florida kornel ved havedammen WEB
Havedammen i sommervarmen

Her får du 5 gode råd, som hjælper dig og havedammen i sommervarmen

Iltning af vandet. Hold øje med, at dine fisk får ilt nok. Jo varmere vand, jo mindre iltindhold. Især iltkrævende fisk som stør og emder. Overvej om du skal bruge en luftpumpe til at holde iltindholdet oppe i din havedam.

Fodring – jo varmere vand, jo mere spiser dine fisk. Både mængde og antal af daglige fodringer øges. Tjek fodertabellerne her. Hold øje med, at dine fisk spiser op, så det ikke belaster vandkvaliteten. 

Foder –  fiskenes stofskifte kører på det højeste i varmen. Det betyder, at de omsætter foderet i højere grad. Derfor er det oplagt at bruge Protein Foder nu. Det er en type fuldfoder med et ekstra højt indhold af næringsstoffer. 

Vandkvalitet – pollen eksploderer i denne tid og nogle steder efterlader det et lag af pollen i havedammen. Det problem kan en overfladeskimmer løse. Det er nemt og effektivt til at holde overfladen pæn og ren. Den er god at have hele året – den klarer “rengøringen” og du får mere tid på terrassen.

Filter – det er nu, din UV skal præstere maksimalt. Tjek at UV-røret stadig virker optimalt eller overvej at udskifte det. Rens dit filter for de døde alger – ellers kan de være føde til næste bølge af alger i dit vand. 

Vi håber, at du fik glæde af vores “5 gode råd til havedammen i sommervarmen”.

Besøg Super Koi og få flere gode råd. Du kan også finde masser af andre gode råd her under “Nyttig Viden”.

Vores webshoper Koishopper.dk er altid åbent og her kan du finde pumper, UV rør og alt andet til havedammen.